Wednesday, May 14, 2014

Hvor meget kan man få for en weekend ...?

I weekenden tog Christin og jeg på en tur til Tyrkiet. Vi tog afsted fredag middag, hun med yogamåtte under armen, jeg med akvarelblok og pensel, på vej til Iasos; en bette landsby nær Bodrum.

Hvor meget kan man så nå at opleve på sådan 1 dag + det løse? En hel del, sku' jeg hilse og sige :-)
Vi boede på en lille pansiyon, med udsigt over vandet, bjerge og olivenlunde så langt øjet rakte, hos et kært ægtepar og deres to søde børnebørn.

Ruinerne af den gamle græske by står endnu på midten af den lille halvø, og vidner om storhedstid, med markedspladser, badehuse, søjlegange og teater. 
Og rundt om øen er hemmelige stier og knoldede træer

Øen er fredet, og var et ualmindeligt dejligt sted, ikke mindst i området ud mod vandet, hvor cikader summede og fugle sang, blandt de hundredevis af støvetgrønne oliventræer. 

Jeg kunne have plantet mig selv dér, på den fredede ø, i en hel uge, kun udstyret med tegneblok og pen. Nå-ja, og noget af den auberginesalat i gedeyoghurt vi indtog i så gavmilde mængder ... ;-)Vi var hjemme igen søndag nat kl. et – klar-parat til arbejde. Med følelsen af at have været væk i en uge, inspiration på kontoen og auberginesalat på hjernen!

Christin Illeborg, min kære rejsekammerat, er yoga- og meditationslærer. Hun planlægger to hold til Iasos i efteråret; på hendes hjemmeside her kan man tilmelde sig hendes nyhedsbrev, og derved få besked når kurserne går i luften. Jeg har været med Christin på Yoga- og meditationsferie før, og kan VARMT anbefale det :-)

----------------------------------

My dear friend Christin Illeborg and I went to Turkey this weekend. To a tiny village called Iasos, with olive groves, creamy egg plant salad, sun, sea and quietness. A real treat, all in just one weekend :-)

1 comment: